Logga enkelt in med BankID
Allt du fyller i sparas. Du behöver inte göra klart bouppteckningen i en sittning
Inne i tjänsten finns det finns hjälptexter och filmer som förklarar både juridiken och hur du fyller i
För att göra det ännu enklare erbjuder vi även hjälp med förrättningsmötet samt granskning av bouppteckningen.
Bouppteckna.se’s digitala bouppteckning förklarat i fyra steg:
- 1. Logga in när du skapat ditt konto. Svara på de 10 enkla Ja/Nej frågorna om den avlidne och skapa formuläret som du sedan ska fylla i.
- 2. Stega dig igenom formuläret för att få en överblick över vad som ska fyllas i. Plocka fram det underlag sin styrker den avlidnes och den efterlevandes tillgånger, skulder och försäkringar.
- 3. När hela bouppteckningen är ifylld är det dags att anordna ett förrättningsmöte. Där går de som ska ärva dödsboet igenom de uppgifter som du fyllt i. Vill du ha hjälp med förrättningsmötet kan du köpa till det som en tjänst inuti flödet. Läs mer om dehär
- 4. Nu är det dags att skriva ut bouppteckningen, signera och skicka in den till Skatteverket! Under steget ”Skriv ut och skicka in” berättar vi allt du behöver veta innan du lägger brevet på lådan och om nästa steg.
Se vår film om hur tjänsten fungerar
Vill du ta hjälp av våra jurister med bouppteckningen istället?
Finns det testamente, fler än fyra dödsbodelägare eller fastigheter i dödsboet kan det vara bättre att ta hjälp av jurist då det oftast innebär mer komplexitet. En jurist är också en oberoende part vilket kan vara skönt då det ofta kan vara känslomässigt jobbigt och det kan finnas delade åsikter om olika saker. Juristen kan då säkerställa att allt hålls neutralt och blir korrekt utfört.